Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Spiel > Spiel 2007 > Deel 2

Titel (5K) Evenement

Datum: 18 tot en met 21 oktober 2007
Locatie: Beursgebouw Essen

Spiel 2007

Dit jaar komen er weer erg veel uitbreidingen voor spellen uit. Hieronder een groeiend overzicht van de verschillende uitbreidingen.

 

Age of Steam

Aan de lopende band verschijnen er uitbreidingen voor dit spel en ook dit keer zul je er op Spiel veel zullen kunnen vinden.

 

Arkham Horror

 

BattleLore

 

Bolide +

Een nieuw parcours (#2) voor dit racespel.

 

Carcassonne

 

Ca$h & Gun$ (Yakuza) +

De Japanse maffia wordt geïntroduceerd. 3 Samurai-zwaarden en 3 werpsterren worden toegevoegd, evenals een shotgun. Nu kan het spel zelfs met 9 spelers gespeeld worden. Als het goed is krijgen alle kopers van het spel tijdens Spiel een uzi cadeau.

Spelregels

 

Chez Geek

 

Descent

 

Duel in the Dark

 

Dungeon Twister

 

Funkenschlag (3e uitbreiding)

Deze uitbreiding bestaat uit 46 nieuwe energiecentrale kaarten. Deze kunnen in plaats van de bestaande kaarten worden gebruikt of in combinatie met de bestaande kaarten.

 

Hive (Mosquito Expansion)

Een nieuwe steen voor beide spelers: de muskiet. Deze neemt de eigenschap aan van één van de stenen waaraan hij grenst.

 

Igels

 

Illuminati

 

Jambo (uitbreiding)

Deze uitbreiding bestaat uit 3 onderdelen: "New beginnings" bestaat uit 40 nieuwe kaarten, "The Three Huts" bestaat uit 3 hutten voor elke speler en "The Relic" bestaat uit 4 kaarten met nieuwe mogelijkheden om het spel te winnen.

 

Kogge

 

Mr. Jack

Een uitbreiding met 5 nieuwe personages. Er doen altijd 4 standaardpersonages mee in het spel. De overige 4 personages worden aan het begin van het spel uitgekozen. Verder is er geen vaste beginstand meer. Op dezelfde manier waarop er tijdens het spel personages worden gekozen, worden nu de beginpersonages gekozen en ook het op het bord plaatsen van deze personages gaat op dezelfde wijze. Dat maakt het spel waarschijnlijk nog veel spannender. Op de weblog van Bruno Cathala kun je de afbeeldingen van de nieuwe personages al zien.

 

Munchkin

 

Mykerinos (Die Erweiterung)

Deze uitbreiding bestaat uit 6 nieuwe tegels met een nieuw personage: gouverneur Greenwish.

 

Railroad Tycoon

 

Runebound

 

Saint Petersburg

Met deze uitbreiding is het mogelijk het spel met 5 spelers te spelen.

 

Die Säulen der Erde (Die Erweiterung) +

Deze uitbreiding biedt materiaal om het spel met 5 of 6 spelers te spelen. Het nieuwe materiaal is echter ook met minder spelers te gebruiken. Er komt een nieuw spelbord dat naast het huidige bord wordt gelegd. Er zijn nieuwe ambachtslieden, je kunt arbeiders inzetten voor de kruistochten en er zijn nieuwe kaarten met voordelen en gebeurtenissen.

 

Die Siedler von Catan

 

Space Dealer (All-Zeit) +

Geschikt voor 3 of 4 spelers. Deze uitbreiding bestaat uit 42 nieuwe kaarten, zoals handelsstations, spionagemogelijkheden (zoals het stelen van kaarten) en wormgaten om sneller te reizen.

 

Spank the Monkey

 

Tide of Iron

 

Verflixxt (Verflixxt Hoch 2)

Met deze uitbreiding wordt de dobbelsteen voor het verplaatsen vervangen door kaarten. Verder zijn er 8 nieuwe tegels, 8 doelfiches, een geluksmuts en een pechmuts.

 

The World Cup Game

 

World of Warcraft Boardgame

 

Zombies

 

Zooloretto

In de nieuwe Spielbox vind je een uitbreiding voor Zooloretto: "Wanderbaustellen".

Tevens geeft Abacus tijdens Spiel gratis een nieuwe (kleine) uitbreiding weg.

 

Zug um Zug (Schweiz Erweiterung)

Deze uitbreiding voert je naar Zwitserland en hij is zeer geschikt voor 2 of 3 spelers. Er zijn speciale locomotiefkaarten die alleen in de tunnels kunnen worden gebruikt. Je hebt het basisspel of de Europa versie nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen.

 

Naar Spiel 2007
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007