Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Artikelen > Life & Cooking  

   Artikel

RTL4, 28 oktober 2001

Life & Cooking

In het programma Life & Cooking, gepresenteerd door Carlo Boszhard en Irene Moors, was deze keer een item over het Spellenspektakel. Voor iedereen die het gemist heeft, volgt hier een korte impressie. De plaatjes zijn afkomstig van de televisie-uitzending.

(11K) De gasten waren Frank Eimers en Richard Hoogetoorn, beiden van 999Games. De tafel lag vol met allerlei spellen en ook elders in de studio stonden spellen opgestapeld. Hoewel het programma meestal nogal chaotisch is, werd er toch vrij serieus aandacht aan het onderwerp besteed: Het spellenspektakel.
(8K) Frank Eimers legde uit wat iedereen tijdens het Spellenspektakel kan doen: vooral lekker spelen. Je hoeft geen spellen mee te nemen, maar je schuift gewoon aan en de spelleiders leggen het spel binnen enkele minuten aan je uit. 
(13K) Irene Moors vond alles al vrij snel te moeilijk en Carlo was eigenlijk ge´nteresseerd in Mens-Erger-Je-Niet, maar langzaam maar zeker kwamen toch de andere spellen aan bod. 
(10K) De beide heren van 999Games waren niet te beroerd om ook aandacht te vestigen op spellen van andere uitgevers, zoals San Marco van Ravensburger en De Veilingmeesters van Amsterdam van Jumbo. Voor Irene wisten ze Jakkiebak Kippenkak aan te raden.
(10K) Richard Hoogetoorn vertelde over de best verkopende spellen. Op de derde plaats is dat Euro Monopoly, op de tweede plaats het Euro Zakgeldspel en op de eerste plaats De Kolonisten van Catan.
(12K) Frank vestigde de aandacht op De Veilingmeesters van Amsterdam, een spel waarbij eindelijk een echt Nederlands thema wordt uitgewerkt en waarbij je een stukje geschiedenis naspeelt.
(9K) Maar de topper was toch wel de Kolonisten van Catan. Richard vertelde dat je niet met de dobbelsteen gooit om passief af te wachten wat je te wachten staat, maar je moet actief onderhandelen en strategisch plannen, terwijl je een kolonie opbouwt.
(12K) Even kort kwamen ook nog life role playing en Magic aan de orde. Frank wist precies aan te wijzen welk kaartje het duurste is. Daar worden ongelooflijke bedragen in dollars voor neergelegd. Tot slot van het item kreeg Carlo nog vrijkaartjes voor het Spellenspektakel. Zal hij er gebruik van maken ?

 

 

Links:

Terug naar artikeloverzicht
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina