Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > NK Kolonisten van Catan

Titel (5K) Evenement

Naam: Nederlands Kampioenschap Kolonisten van Catan


Organisatie: 999 Games

 

Datum: Diverse data
 

Locatie: Diverse spellenwinkels
 

E-mail:  
 

Website: www.999games.nl

NK Kolonisten van Catan

Omschrijving: Het Nederlands Kampioenschap Kolonisten van Catan wordt georganiseerd door 999 Games. Vroeger werden eerst per provincie voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Kolonisten van Catan gehouden. Per voorronde plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor de finale die tijdens het Spellenspektakel in Eindhoven volgde.
 

Van 2004 tot en met 2007werd het Nederlands Kampioenschap voor Kolonisten van Catan op het Spellenspektakel gehouden.

 

Sinds dit jaar (2008) wordt er weer met kwalificaties via voorrondes gewerkt. In 16 voorrondes, die bij winkeliers door het hele land plaatsvinden, kan iedereen meedingen naar een plaats in de finale om uiteindelijk een gooi te doen naar de felbegeerde titel “Nederlands Kampioen de Kolonisten van Catan 2008” eind september. Daarnaast maken alle deelnemers aan de voorrondes kans op een reis naar Gen Con, de grootste spellenbeurs van de Verenigde Staten. Onder alle deelnemers aan de voorrondes wordt door 999 Games een geheel verzorgde reis verloot naar Gen Con, de grootste spellenbeurs van de Verenigde Staten. De gelukkige winnaar zal van 14 t/m 17 Augustus in Indianapolis Nederland vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap ‘de Kolonisten van Catan’.

 

 

Voorronde NK Catan tijdens het Spellenspektakel 2003

 

Bijzonderheden: Tijdens het toernooi worden diverse uitbreidingen (Zeevaarders en Steden & ridders) gespeeld. Welke scenario's uiteindelijk gekozen worden, is nog niet bekend. Je speelt een ronde Basisspel, een Zeevaardersscenario en Steden & Ridders. Wie het hoogste totaal aan punten heeft, wint het toernooi.

 

Links:

Terug naar evenementenoverzicht

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina