Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > EK Bordspellen

Titel (5K) Evenement

Naam: EK Bordspellen
 

Datum: 20 oktober 2007
 

Locatie: Spiel - Beursgebouw Essen
 

E-mail: info@EuropeMasters.org
 

Website: http://www.europemasters.org

EK Bordspellen

Omschrijving: Voorheen was het EK Bordspellen bekend onder de naam Intergame en werd het gespeeld tijdens Spiel in Essen. In 1999 is dat niet doorgegaan. Daarna is dit toernooi nieuw leven ingeblazen door Ronald van Lent. In plaats van bij Spiel is het een tijd gespeeld tijdens het Spellenspektakel. Sinds 2003 wordt het toernooi weer tijdens Spiel in Essen gehouden.

 

Bij het EK Bordspellen speel je met een team van 4 spelers. Deze spelers spelen allen dezelfde spellen tegen steeds wisselende spelers van andere teams. Er wordt gestreefd naar teams uit zoveel mogelijk Europese landen. In Nederland en een aantal andere landen moet je je kwalificeren via nationale voorrondes. De officiŽle titel van dit toernooi is: Europe Masters. De organisatie streeft ernaar zoveel mogelijk aansprekende spellen te gebruiken, maar is daarbij erg afhankelijk van de sponsoren.

 

Een spel voor EuropeMasters moet eigenlijk aan een viertal eisen voldoen.

Bijzonderheden: Van enkele eerder gehouden toernooien heb ik ook diverse zaken vastgelegd, zoals: de deelnemers, een korte indruk en de eindstand.

Terug naar evenementenoverzicht

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijn by Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina